Lépj be a fiókodba. Ha még nem jártál nálunk, regisztrálhatsz.
A kosarad üres!

SZAFI FREE ROPOGÓS KÉRGŰ HAJDINÁS HÁZIKENYÉR LISZTKEVERÉK 1000G (GLUTÉNMENTES, TEJMENTES, TOJÁSMENTES, ÉLESZTŐMENTES, ZSÍRSZEGÉNY, VEGÁN, SZÉNHIDRÁTCSÖKKENTETT) 1000g

Gyártó: Szafi
Cikkszám: 5999564153046
Készlet információ:
2 - 3 nap
Ár: 1950Ft Nettó ár: 1535Ft
Szafi Free ropogós kérgű házikenyér lisztkeverék 
 
SÓ NÉLKÜL!
Gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, élesztőmentes, szójamentes, kukoricamentes, burgonyamentes, rizsmentes, zsírszegény házi kenyér készíthető a lisztkeverékből, ami több nap után is puha marad.
 
A termékeinkhez nem használunk állati eredetű termékeket, ezért szennyeződéstől mentesen garantáltan vegán a Szafi Free termékcsalád. 
Próbálja ki a többi Szafi Free termékünket is (palacsinta, piskóta, nokedli stb.)
 
Összetevők:  Gluténmentes lisztek (hajdinaliszt, kölesliszt), keményítő (tápiókaliszt), rostok (útifűmaghéjliszt, bambuszrostliszt), térfogatnövelő szer: nátrium-karbonátok (szódabikarbóna), savanyúságot szabályzó anyag: citromsav
 

Átlagos tápérték:

100g lisztkeverékben

100 g natúr kenyérben*

Energia:

1340 kJ (318 kcal)

758 kJ (180 kcal)*

zsír:

- amelyből telített zsírsavak:

1,2 g

0,6 g

0,9 g

0,3 g

szénhidrát:

- amelyből cukrok (1):

60,7 g

1,8 g

34 g

1,2 g

rost:

16,6 g

9,2 g

fehérje:

7,6 g

4,2 g

só:

0 g

0,6 g

a lenti recept szerint (1 g kókuszolajjal lekenve)

(1): természetesen előforduló cukor a lisztben

Az adatok tájékoztató jellegűek!

 
Ropogós héjú illatos házi cipó recept
 
Hozzávalók (kb. 500 g-os kenyérhez):
·   270 g Szafi Free házi kenyér lisztkeverék
·   3 g himalaya só (ízlés és só szerint változhat)
·   40 g frissen facsart 100%-os citromlé
·   300 g langyos víz
·   ízlés szerint fűszerek: szárított fokhagymapor, vöröshagymapor, kenyérfűszer, magok, stb.
 
Elkészítés:
A vízben keverjük el a citromlevet, a sót, és a fűszereket (opcionális) majd adjuk hozzá a 270 gramm lisztkeveréket és gyúrjuk, majd dagasszuk a tésztát (kb. 2 percig).
5 percig pihentessük a tésztát, majd gyúrjuk át lisztezett (kb. 5 g liszt) felületen (úgy, hogy kissé lisztes maradjon a külső felülete).
1 gramm kókuszolajjal kenjük le a kenyér tetejét.
Majd pihentessük 20 percig a kenyeret. Ezalatt melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Előmelegített forró sütőben 180 fokon 50 percig süssük, majd 200 fokon 20 percig.
Rácson hagyjuk kihűlni, és csak ezután szeleteljük.
 
KENYÉR RECEPT: http://www.testforma.hu/2017/01/ropogos-illatos-hazikenyer-10-perc.html
 
KAKAÓSCSIGA RECEPT: http://www.testforma.hu/2017/01/hazi-kakaoscsiga-ir-barat.html
 
FONTOS MEGJEGYZÉSEK: 
Ha valakinek gyengébb a sütője, és úgy érzi, hogy nem teljesen sült át a kenyér, az a következő képen járjon el:
1. Semmi esetre se süsse kenyér formában, ennél a kenyérnél nem szabad erős sütőben sem!
2. Semmiféleképpen ne süsse műanyag szilikonos lapon, hanem papírra tegye rá.
3. Ha a fenti 2 pont után is nedvesnek érzitek, akkor dagasztás után miután kezet mostatok, és neki állnátok a kenyér formázásnak, adjatok még hozzá 15 gramm lisztet úgy is gyúrjátok át a kenyér tésztát, majd formázzátok, és így süssétek meg, így már biztos nem lesz nedves a belseje. Továbbá ajánlom, hogy ne kenyeret, hanem zsemlét, kiflit, esetleg kisebb cipókat formázzatok belőle!
 
NÉHÁNY FONTOS INFORMÁCIÓ A KENYÉRRŐL:
Amit nem tartalmaz: glutént, tejet, tojást, olajat, élesztőt, cukrot, kukoricát, burgonyát, rizst, szóját, maglisztet, és VEGÁN alapanyagokból készült!!!!
Olvastam már cifrábbnál cifrább találgatást miért kell bele a citromlé! :) Az egyetlen helyes válasz, azért kell bele a citromlé, mert ettől lesz finom! Ez veszi el a hajdina jellegzetes ízét és a színét, van aki már próbálta bio almaecettel és úgy is jó lett. DE SEMMIKÉPP SE HAGYJÁTOK KI BELŐLE! Én már a fotón felismerem, ha valaki kevesebbet tett bele. Pont ennyit tegyetek!
Julika kolléganőnk bio almaecettel úgy készítette, hogy 50 g -ot adot hozzá az almaecetből, és ennyivel kevesebb vizet! 
Az eltarthatóságáról pedig annyit, hogy nyáron kb. 4 napig áll el szobahőmérsékleten, aki tovább szeretné tárolni az hűtőbe tartsa, vagyfagyassza le (megsütve, felszeletelve). 
Akinek gyengébb sütője van, és végképp úgy érzi nem sül át benne a fél kg-os mindenmentes kenyér, az formázzon belőle kiflit, vagy zsemlét, gyökérkenyeret a visszajelzések szerint ez még a leggyengébb gázsütőben is tökéletesen megsül. 
Kenyérsütőgépben sajnos nem készíthető el!
Ízlés szerint tovább fűszerezhető, pl. szárított vöröshagymával, fokhagymával, magokkal, kenyér fűszerkeverékkel!
 

Írj véleményt!

A Te neved:
A Te véleményed:
Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!


Értékelés:
Rossz              

Írd be az ellenőrző kódot:
Kapcsolódó termékek