Lépj be a fiókodba. Ha még nem jártál nálunk, regisztrálhatsz.
A kosarad üres!

SZAFI FREE KAROBOS LISZTKEVERÉK PISKÓTÁHOZ ÉS MUFFINHOZ 1000G (GLUTÉNMENTES, TEJMENTES, TOJÁSMENTES, MAGLISZTMENTES, ZSÍRSZEGÉNY, VEGÁN)

Gyártó: Szafi
Cikkszám: 5999564153091
Készlet információ:
2 - 3 nap
Ár: 1790Ft Nettó ár: 1409Ft
Kakaómentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, maglisztmentes, hozzáadott cukortól mentes(1), szójamentes, zsírszegény, kukoricamentes, burgonyamentes, rizsmentes, sütőpormentes lisztkeverék alap, hozzáadott zsiradéktól mentes piskótákhoz.
A termékeinkhez nem használunk állati eredetű termékeket, ezért szennyeződéstől mentesen garantáltan vegán a Szafi Free termékcsalád. 
Próbálja ki a többi Szafi Free termékünket is (palacsinta, nokedli, kenyér stb.)
 
Összetevők: Gluténmentes lisztek (hajdinaliszt, kölesliszt, cirokliszt) keményítő (tápióka liszt), karobpor, rost (útifűmaghéjliszt), térfogatnövelő szer: nátrium-karbonátok (szódabikarbóna), savanyúságot szabályzó anyag: citromsav, kristály vanilin, só
 

Átlagos tápérték:

100g lisztkeverékben

100 g natúr piskótában*

Energia:

1385 kJ (327 kcal)

698 kJ (179 kcal)*

zsír:

- amelyből telített zsírsavak:

1,1 g

0,5 g

0,6 g

0,2 g

szénhidrát:

- amelyből cukrok (1):

67,7 g

7,3 g

37,1 g

4 g

rost:

9,6 g

5,2 g

fehérje:

7 g

3,8 g

só:

0,2 g

0,1 g

gyümölcs és krém nélkül, eritrittel készítve a lenti recept alapján

(1): természetesen előforduló cukor a lisztekben

Az adatok tájékoztató jellegűek!

Karobpos piskóta/muffin recept (18 cm-es tortához, vagy 12 db. gyümölcsös muffinhoz):

Hozzávalók:
·   250 g Szafi Free Karobos muffin/piskóta lisztkeverék
·   170 g langyos víz
·   25 g  frissen facsart 100%-os citromlé
·   70 g Szafi Fitt por eritrit - vagy ennek megfelelő bármilyen porállagú édesítő/cukor
·   Muffin esetén adjunk hozzá kb. 250 g magozott és kinyomkodott meggyet vagy málnát/epret/cseresznyét/bármilyen bogyós gyümölcsöt
Elkészítés:
·   Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, fújjunk ki egy tortaformát diéta szerinti olajjal.
·   Egy tálba mérjük ki a vizet, majd a citromlevet, ehhez adjuk a por állagú édesítőt/cukrot, és alaposan keverjük el.
·   Ezután adjuk hozzá a karobos piskóta lisztkeveréket, és kézi habverővel gyors mozdulatokkal keverjük krémesre, majd öntsük a formába a sűrű krémet.
·   Amennyiben gyümölcsös muffint, vagy gyümölcsös piskóta kockát szeretnénk készíteni, úgy itt adjuk hozzá azokat.
·   Előmelegített sütőben 180 fokon 25 percig süssük alsó-felső sütési funkción. (muffin esetén a sütési idő kb. 18-20 perc, attól függően, hogy mennyire lédús a gyümölcs)
·   Rácson hagyjuk kihűlni, majd - piskóta esetén - vágjuk ketté, és töltsük meg a kedvenc tortakrémünkkel, végül tegyük pár órát hűtőbe.
Megjegyzések:
Amennyiben nem gyümölcsös piskótát, hanem tortalapot készítünk belőle úgy adjunk hozzá 10 g folyékony olajat, vagy ennyivel több vizet, hogy ne legyen száraz a piskóta!
Sütés után vízzel, vagy olajsprayvel lefújhatjuk a tetejét, hogy puhább legyen a piskóta, vagy muffin teteje.
Aki porcukorral készíti, annak kb. 50 g porcukor is elegendő, mivel az eritrit édesítő ereje gyengébb.
A gyümölcsös muffint, vagy piskótát szobahőmérsékleten dobozban, vagy zacskóban tároljuk, úgy sokáig finom puha marad. Hűtőbe csak akkor kell tenni, ha azt a krém külön megkívánja.

 

Írj véleményt!

A Te neved:
A Te véleményed:
Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!


Értékelés:
Rossz              

Írd be az ellenőrző kódot:
Kapcsolódó termékek