Lépj be a fiókodba. Ha még nem jártál nálunk, regisztrálhatsz.
A kosarad üres!

SZAFI FITT NYÚJTHATÓ ÉDES KELT TÉSZTA HELYETTESÍTŐ LISZT (PALEO ÉS VEGÁN) GLUTÉNMENTES 1000G

Gyártó: Szafi
Cikkszám: 5999564150922
Készlet információ:
2 - 3 nap
Ár: 2898Ft Nettó ár: 2282Ft
Bármi elkészíthető belőle, ami egy hagyományos kelttésztás receptből, például: bukta, kakaós csiga, batyu, bejgli, piték stb. a blogon lévő recepteket követve.
 
Összetevők: kókuszliszt, tápiókaliszt, édesítőszerek (eritrit, szteviol glikozidok), útifűmaghéjliszt, bambuszrostliszt, szódabikarbóna, citromsav, konjacliszt

Átlagos tápérték:

100g termékben:

Energia:

596 kJ (166 kcal)*

808 kJ (218 kcal)**

zsír:

- amelyből telített zsírsavak:

2,8 g

2,5 g

szénhidrát:

amelyből hasznosuló:

- amelyből cukrok (1):

- amelyből poliolok(2):

54,8 g***

28,6 g

6,3 g

26,2 g

rost:

26,5 g

fehérje:

6,6 g

só:

0,04 g

*: rost nélküli számított energia 

**: rosttal együtt számított energia

***: tartalmazza a fel nem szívódó cukoralkoholt

(1): természetesen előforduló cukrok a lisztekben

 (2): fel nem szívódó cukoralkohol

Az adatok tájékoztató jellegűek!

Alaprecept:

„Túrós” batyu vagy lekváros bukta (szénhidrát-csökkentett, paleo) tésztához alaprecept
Hozzávalók 4 db-hoz:
125 g Szafi Fitt Kelt tészta helyettesítő nyújtható ÉDES liszt
40 g meleg kókuszolaj - a tojás méretétől függően lehet, hogy igényel még egy keveset, ha a papírhoz ragadna, akkor adjunk még hozzá pár grammot, hogy jól kezelhető legyen a tészta!
2 tojásfehérje (M-es)
75 g forró víz
Elkészítésük:
Az összetevőket csomómentesre keverjük, majd dagasszuk át. Ha nagyon ragacsos lenne a masszánk, akkor  olajos kézzel gyúrjuk át.
Addig pihentessük a tésztát, míg bekeverjük a krémet (5-10 perc).
Ezután a tésztát két szilikonos zsírpapír közt, vagy szilikonos nyújtófával nyújtsuk ki, majd töltsük meg a videóban látottak szerint. Akinek nincs otthon szilikonos zsírpapírja (vagy nem a legjobb minőségű), az a sima sütőpapírt kenje le olajjal, hogy ne ragadjon hozzá a nyers tészta.
Fontos megjegyzés: M-es és M-es tojás közt is van eltérés, ezért ha valakinek nyújtás közben a papírra ragadna a tészta, vagy túl ragacsos lenne, az azért van, mert nagyobb méretű tojással dolgozott, ebben az esetben szórja meg a tésztát egy kis lisztkeverékkel, vagy adjon még hozzá egy kis kókuszolajat és úgy nyújtsa tovább! Illetve kenőkéssel nyúljon a tészta alá és úgy tekerje, formázza. :)
Sütési idő: előmelegített sütőben, légkeveréses funkción 175-180 fokon 25-28 perc.
Forrón, vagy melegen TILOS felvágni, rácson hagyjuk kihűlni és csak hidegen szeleteljük/fogyasszuk!
"Túrós" batyu töltelékhez tipp:
125 g Totu (tojás túró)
0,5 dl kókusztej (ha valaki túróval készítené, az hagyja ki a kókusztejet!)
2 g Szafi Fitt konjac liszt
2 tk. Dia-Wellness negyedannyi cukorhelyettesítő 
1/2 tk. citromhéj 
1/2 tk. vanília őrlemény/aroma 
Egy nagy tenyérnyi péksütemény (töltelék nélkül): 9 g szénhidrát

 

Írj véleményt!

A Te neved:
A Te véleményed:
Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!


Értékelés:
Rossz              

Írd be az ellenőrző kódot:
Kapcsolódó termékek